Follow me:
london living abroad

Londen: In het buitenland wonen

Ik blijf mijn bucket list maar aanvullen met kleine uitdagingen en grotere avonturen. Geen beter moment om items beginnen af te vinken dan de eerste week van mijn verhuis naar Londen. Sinds mijn rondreis in Australia droom ik ervan om een jaar in het buitenland te wonen. Dus wanneer mijn vriend me vertelde dat hij van plan was om een Master te gaan studeren in Londen, twijfelde ik geen moment! Ik diende mijn ontslag in, pakte mijn koffers en hier ben ik dan.

Mijn eerste indruk van de stad? Londen is gigantisch! In de propere straten krioelt het van mensen van verschillende nationaliteiten. Als een kolonie mieren bewegen ze zich door de betonnen jungle als één geheel. Ik heb mijn plaats echter nog niet gevonden in de goed georganiseerde massa, ik wandel steeds aan de verkeerde kant van het voetpad. In Australia heb ik nochtans links leren rijden. Waarom lukt het me dan niet om als voetganger links aan te houden? Om nog niet te spreken over het obstakel dat oversteken vormt. Aangezien het mijn eerste week is, heb ik slechts een klein deel van de metropolis verkend. Toch weet ik dat ik hier me snel thuis zal voelen: de vele parken, het rijke verleden (voor een ‘history geek’ als mij), de biologische markten (zoals Borough Market), de hippe ‘streetwear‘’ zelfs de ijsjeskar die elk weekend langskomt in het parkje achter mijn huis.

In Bethnal Green bevindt zich mijn nieuwe thuis, een rustigere buurt met veel parken. Leven in een groene buurt is heel belangrijk voor een natuurliefhebber als mij. Parken zijn hier trouwens de ‘place to be’ voor sociale ‘happenings’. In Victoria Park bijvoorbeeld, kun je in groep sporten, luisteren naar een concert, genieten van één van hun picknick-dagen of zelf je eigen groenten kweken in de moestuin. Wist je trouwens dat de eekhoorns de Londense parken hebben veroverd? Gisteren wandelde ik door Bethnal Green Gardens en ik zag er zeker vijftig! Echt, ik overdrijf niet. Het is ook belangrijk te vermelden dat, in tegenstelling tot de stereotypen, het de afgelopen week heel zonnig is geweest.

De Amerikaanse schrijver Neale Donald Walsch zegt: “Life begins at the end of your comfort zone.” Verhuizen naar Londen was een eerste stap. Op naar het volgend avontuur. Tot volgende week!

london Bethnal Green Gardens

london squirrel

Eekhoorns in Bethnal Green Gardens

london coffee truck

Koffiepauze bij Roving Cafe in Museum Gardens

london bethnal green gardens trees

london stairway to heaven memorial

Stairway to Heaven Memorial in Bethnal Green Gardens – Op 3 maart 1943 struikelde een persoon wanneer hij wou schuilen in het metrostation ‘Bethnal Green’ dat destijds als schuilplaats diende tijdens luchtaanvallen. Driehonderd mensen werden verpletterd op de trappen in een paar seconden tijd, 173 lieten het leven.

london bethnal green park

london icetruck

De ijskeskar op het pleintje achter mijn huis.

london road marking

Wegmarkeringen, godzijdank!

london borough market spices

Borough Market – Ghost chili pepper (één van de heetste pepers ter wereld)

london borough market fruit

Borough Market – Biologisch fruit

london borough market paella

Borough Market – Paella met liefde gemaakt

london borough market cheese

Borough Market – Parmezaanse kaas

london borough market black truffels

Borough Market – Zwarte truffels

tower of london

Exact 888 246 keramische rode papavers staan in de gracht van de Tower of Londen. Een klaproos voor iedere gesneuvelde soldaat in Britse dienst in de Eerste Wereldoorlog.

london hyde park corner

Hyde Park Corner – Van links naar rechts: The Royal Artillery Memorial (WO I), Decimus Burton’s Ionic Screen, Equestrian Statue of the Duke of Wellington, the Machine Gun Corps Memorial (WO I), the New Zealand War Memorial (WO I&II) en the Wellington Arch

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply